West Coast Swing táncosok

Bemutatok egy pár sorban olyan táncosokat, akik valamiért megfogtak, vagy befolyásolták a “pályámat”.

Jordan Frisbee & Tatianna Mollmann

Jordan és Tatiana 2000 óta táncpartnerek. 13-szoros US  Open bajnokok, többszörös Grand National bajnokok és a legünnepeltebb West Coast Swing páros a világon. Sokszor szerepeltek Mozi és TV műsorokban is: 30 Seconds to Fame, Star Search, Good Morning America, The Polar Express, Love N’ Dancing, CMT Video Awards and LeAnn Rimes Swingin Video.
Az év 47 hétvégéjét utazással töltik, a világon mindenhova hívják őket tanítani, fellépni.

John Lindo & Jessica Cox

John és Jessica egyike a legismertebb West Coast Swing  táncosoknak a világon. Számos díjat és bajnoki trófeát tudhatnak magukénak. John US Open, Grand National és  Phoenix Champion bajnok, Jessica kétszeres US Open és négyszeres Grand National győztes, showcase kategóriában és Phoenix Champion bajnok.

John és Jessica nagyon keresett tanárok és pontozó bírók hazájukban és külföldön egyaránt. Csak az idén már több mint fél tucat országban tanítottak  west coast swinget. John New Jerseyben lakik, és nagy hatással van a New York-i west coast swing életre. Jessica Californiában él és most szerez diplomát táncpedagógiából.

Paul Warden & Catriona Wiles

Paul és Catriona a jelenlegi “Jive Addiction” WCS UK bajnokok (2007), majd Strictly és Jack & Jill győztesek lettek a  Capital Swing Dance Convention rendezvényen Californiaban  (USA, February 2008.)

Paul és Cat viszik az Egyesült Királyságban West Coast Swing életet. Imádják a muzikalitást, a szabadság és a bonyolult lábmunka jellemző rájuk, amelyek a West Coast Swing alapjai. Céljuk, hogy az emberek a dinamikus mintákat, a hangsúlyt és a kreatív stílust és hangulatot adják át táncukban.

Kyle Redd & Sarah Vann Drake

Kyle és Sarah úttörő szerepet játszik a West Coast Swing életében már több mint 20 éve. 11 US Open címet nyertek el, öt alkalommal voltak NASDE bajnokok, és nyolc alkalommal Grand National bajnokok. Több mint 12 éve versenyeznek együtt. Kyle és Sarah már több mint 24 rutint koreografált és adott elő.